Mind if I W(h)ine?Mind if I W(h)ine?
  • forside
  • Vin
  • Opskrifter
  • Spisesteder
  • Vin fra supermarkedet
  • Vinbar
Dagens ret – Tøm køleskabet og tilsæt rødvin
1. august 2017

Dagens ret – Tøm køleskabet og tilsæt rødvin

Mad med vin, Opskrifter

I går var jeg egentlig ret idéforladt da jeg skulle lave aftensmad, så jeg lod mig bare inspirere ud fra hvad jeg havde herhjemme og tilsatte en god sjat rødvin.

Heldigvis havde jeg både kylling i fryseren, bacon på køl, tomater i vindueskarmen, (halvvissen) rosmarin i haven og en flaske rødvin der bare ventede på at blive åbnet.

Det havde muligvis ikke været samme oplevelse hvis jeg havde haft leverpostej, gamle gulerødder, en halv vandmelon og en hel flaske rom 😀

Nå, men maden blev ret lækker og da der har været efterspørgsel på opskriften vil jeg forsøge at skrive ned hvordan jeg freestylede mig igennem en ganske udemærket ret med riiigelige mængder rødvin.

Opskriften kommer her:

3 kyllinge fileter

150 gram bacon

1 stort løg

Rødvin – jeg målte ikke men 2-3 dl vil jeg skyde på

En håndfuld små blommetomater – man kunne godt slå sig lidt løs og bruge cherrytomater, men jeg så ingen grund at til overdrive 😀

Lidt frisk rosmarin

Et par blade frisk basilikum

Grøntsagsboullion – jeg brugte bare en terning der lå og så ensom ud i skuffen.

En sjat mælk

Lidt jævning – jeg havde noget lys saucejævner stående

Madkulør – kun en lille smule

Salt

Friskkværnet peber

Bulgur

 

Fremgangsmåde

Efter jeg havde skåret bacon i tern og ristet det sprødt på panden, samlede jeg det i den ene side af panden og tilsatte kyllingefileter der var delt over i to og fik stegt dem godt på hver side så de fik stegeskorpe. Så røg groftsnittede løg, halverede blommetomater, samt rosmarinen på, og da det havde boblet et par minutter hældte jeg uden at være grådig en god sjat rødvin udover.

Det fik lige lov til at boble lidt imens jeg hentede vand og fandt en grøntsagsbouillioun-terning i skuffen. Halvdelen af den røg i, og vand så jeg lige synes det passede – det har nok også været ca 3 dl.

Imens jeg kogte bulgur stod det så og passede sig selv, og efter ca 20 min hvor det bare havde stået og simret, tilsatte jeg en sjat mælk, jævnede den, tilsatte lidt kulør – meget lidt, så den bare blev fin lysebrun og krydrede med salt,friskkværnet peber og finthakket frisk basilikum.

Det blev serveret med bulgur, dampede bønner og en salat med blomme, agurk og ristede græskarkerner.

Det var ret lækkert, og ret nemt – så jeg håber I vil freestyle med og prøve den 🙂

 

Aperol Spritz med passionsfrugt og abrikos Rødvinsmarinerede, langtidsbagte cherrytomater

Related Posts

Hvordan har du det med Mimosaer?

Bobler, Opskrifter

Hvordan har du det med Mimosaer?

Et sikkert sommerhit…Rosé Portonic

Cocktails, Opskrifter, Rosé

Et sikkert sommerhit…Rosé Portonic

Det er januar, og den står på salat

Opskrifter, Sangria

Det er januar, og den står på salat

Rødvinsmarinerede, langtidsbagte cherrytomater

Mad med vin, Opskrifter

Rødvinsmarinerede, langtidsbagte cherrytomater

Populære posts

  • Små pæne flasker boblerSmå pæne flasker bobler
  • NebbioloNebbiolo
  • Mit første sponsorerede indlæg, YAY…Mit første sponsorerede indlæg, YAY…
  • mousserende rødvin, min nye bedste venmousserende rødvin, min nye bedste ven
  • Aperol SpritzAperol Spritz
  • Pink Sangria – solskin på kandePink Sangria – solskin på kande
  • Brunch-CocktailBrunch-Cocktail

seneste kommentarer

  • Lotte F: Den der "kold før 12" ser lækker ud😀 jeg tænker det er fordi den godt kan drikkes før kl.12?? Ikke……
  • Rikke Simonsen | Flyv med mig: HAHA hvor det genialt! :D…
  • agotesimbaq: http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/…
  • Freja: Elsker dit nye tiltag!! :) <3…
  • Lotte Fogde: Ja bobler er en dejlig gave. Dejligt at høre om nogen der nyder vin uden at have det……

Kategorier

  • Bobler
  • Champagne
  • Chefen
  • Cider
  • Cocktails
  • Dansk vin
  • Frikadellevin
  • Frosé
  • Gin
  • Hvidvin
  • Kend din drue
  • Kvinder og Vin
  • Mad med vin
  • Nydelse
  • Office of the day
  • Opskrifter
  • Portvin
  • Rosé
  • Rødvin
  • Sangria
  • Spisesteder
  • Tilbehør
  • Vin
  • Vin fra supermarkedet
  • Vinanmeldelser
  • Vinbar
  • Vinhuse
  • vinshopping
  • Vinsmagning

Menu

    Om

    Vin i alle afskygninger. Anmeldelser, opskrifter, erfaringer, vinbutikker, vinbarer, og ord. Mange ord - om vin.

    Søg

    © Mind if I W(h)ine? 2022
    Design AnneBilling.dk