Dagens ret – Tøm køleskabet og tilsæt rødvin
I går var jeg egentlig ret idéforladt da jeg skulle lave aftensmad, så jeg lod mig bare inspirere ud fra hvad jeg havde herhjemme og tilsatte en god sjat rødvin.
Heldigvis havde jeg både kylling i fryseren, bacon på køl, tomater i vindueskarmen, (halvvissen) rosmarin i haven og en flaske rødvin der bare ventede på at blive åbnet.
Det havde muligvis ikke været samme oplevelse hvis jeg havde haft leverpostej, gamle gulerødder, en halv vandmelon og en hel flaske rom 😀
Nå, men maden blev ret lækker og da der har været efterspørgsel på opskriften vil jeg forsøge at skrive ned hvordan jeg freestylede mig igennem en ganske udemærket ret med riiigelige mængder rødvin.
Opskriften kommer her:
3 kyllinge fileter
150 gram bacon
1 stort løg
Rødvin – jeg målte ikke men 2-3 dl vil jeg skyde på
En håndfuld små blommetomater – man kunne godt slå sig lidt løs og bruge cherrytomater, men jeg så ingen grund at til overdrive 😀
Lidt frisk rosmarin
Et par blade frisk basilikum
Grøntsagsboullion – jeg brugte bare en terning der lå og så ensom ud i skuffen.
En sjat mælk
Lidt jævning – jeg havde noget lys saucejævner stående
Madkulør – kun en lille smule
Salt
Friskkværnet peber
Bulgur
Fremgangsmåde
Efter jeg havde skåret bacon i tern og ristet det sprødt på panden, samlede jeg det i den ene side af panden og tilsatte kyllingefileter der var delt over i to og fik stegt dem godt på hver side så de fik stegeskorpe. Så røg groftsnittede løg, halverede blommetomater, samt rosmarinen på, og da det havde boblet et par minutter hældte jeg uden at være grådig en god sjat rødvin udover.
Det fik lige lov til at boble lidt imens jeg hentede vand og fandt en grøntsagsbouillioun-terning i skuffen. Halvdelen af den røg i, og vand så jeg lige synes det passede – det har nok også været ca 3 dl.
Imens jeg kogte bulgur stod det så og passede sig selv, og efter ca 20 min hvor det bare havde stået og simret, tilsatte jeg en sjat mælk, jævnede den, tilsatte lidt kulør – meget lidt, så den bare blev fin lysebrun og krydrede med salt,friskkværnet peber og finthakket frisk basilikum.
Det blev serveret med bulgur, dampede bønner og en salat med blomme, agurk og ristede græskarkerner.
Det var ret lækkert, og ret nemt – så jeg håber I vil freestyle med og prøve den 🙂