S’vineriet Vinapotek – Byens bedste Beaujolais, og meget mere…
Fornyligt var jeg som så ofte før på vinbar. Denne gang bragte cyklen mig mod S’vineriet Vinapotek, en af Odenses snart mange vinbarer – jeg har så meget optur over at de stille men sikkert er poppet op, som små diamanter i en bjergvæg.
Aftenen var lun men mørk, og jeg var heldig at snuppe det sidste ledige bord udenfor. Det er nok ikke gået nogens næse forbi at jeg for tiden har et stort crush på vine fra Beaujolais, så det var det første jeg bestilte. Og lidt at spise. Et stort fad charcuteri som en madglad vinblogger nærmest vil kalde kunst.
Ej, bare glem nærmest – hvis ikke det var fordi jeg var så sulten havde jeg rammet det ind, og hængt det over min seng.
Det var friskt, velsmagende, og virkelig flot anrettet. Blandt andet groft brød med god struktur, grøn pesto, lomo, rosmarinskinke, pølser, syltede grønsager, sprød salat, aromatisk blomsterhonning, flere forskellige oste, og en gavmild håndfuld saltmandler. På grund af mørket har jeg desværre ingen gode billeder, så du er nok nødt at tage ind og opleve det selv 😉
Jeg nød det første glas vin sammen med maden, og jeg var så vild med den at jeg bestilte et glas mere af den samme slags – selvom jeg også var nysgerrig efter at smage flere af de andre på kortet.
Heldigvis bestilte en i mit selskab et glas kølig, aromatisk Gewürztraminer som jeg lige kunne nippe lidt af – den skal jeg have et helt glas af næste gang.
Jeg tror ikke det kan vare længe før jeg sidder der i mørket igen, og drikker usædvanligt god vin 🙂