Flydende lakridspibe…
Ej, det er faktisk lidt en overdrivelse, men den her vin fra Beaujolais har altså lige en anelse mere lakrids i smagen end de andre jeg har smagt.
Ikke på nogen måder overdrevet, eller for meget. Slet ikke. Faktisk er det er ret sofistikeret vin, med noter af både brombær og jordbær, og man får samtidig en lidt “grøn” fornemmelse af urter der går fint i spænd med den mineralskhed og sprøde syre den også har.
Det er en noget mere tæt og dyb vin fra Beaujolais end dem jeg tidligere har smagt, og det giver god mening netop fordi den er fra området “Morgon” der er leveringsdygtig i lidt tungere og mere komplekse vine end i det meste af Beaujolais.
Der er absolut gemmepotentiale i den her, så jeg må ud og have en flaske mere så jeg kan se hvordan den har det efter et par år mere i flasken.
Jeg har købt den hos H.J Hansen til 140 kr.
https://www.hjhansen-vin.dk/2015-morgon-3/4-ltr-joseph-drouhin-hospice-de-belleville.aspx
Skulle jeg drikke den til mad, ville jeg lave et lækkert fad med charcuterie, ost, god rustik pesto, sprødt brød og syltede grønsager.
Det kunne også være som i går, hvor jeg lavede nogle små “pizzahapsere” med grov dej, tomat, mozzarella og lufttørret skinke.
Eller – til en simpel, rustik gryderet med kylling, vin, urter, og grønt. Mos on the side.
Hvis du har, så hæld den gerne i et stort Pinot Noir glas hvor den kan få lov at folde sig lidt ud.
God fornøjelse.