Lidt om en rødvin der får en til at drømme om lune sommeraftener, duften af brandvarme grillkul og store bøffer…
Jeg har for nyligt indgået et samarbejde med Tedeum Vin, om at skrive om en masse af det vin de importerer fra forskellige vinhuse i sydafrika.
Det er den vildeste optursopgave, for jeg har ikke smagt ret meget sydafrikansk vin, og jeg glæder mig til at opleve dem.
Èn efter én, glas efter glas. Røde, hvide, bobler og ikke mindst…Rosé. Yay!
Jeg startede med en rødvin fra vinhuset Badenhorst med Adi Badenhorst ved roret, lavet på druerne Syrah, Grenache, Cinsault og Tinta Barocca.
https://aabadenhorst.com/about/
Jeg smagte den, imens jeg stod og var ved at lave mad. Store mængder hummus, snittede grønsager, hvidløg og citroner flød på køkkenbordet, og da jeg åbenbart ikke er indehaver af det ellers så kvindeagtige “talent” multitasking, var jeg nødt til at vente med at rydde op, og bare koncentrere mig om at smage.
Jeg lukkede øjnene, og stod nu ikke længere foran mit rodede køkkenbord, men foran en tændt grill. Med solen direkte i ansigtet, et glas rødvin i den ene hånd, og en grilltang i den anden hånd, der ivrigt vendte bøffer så store, at jeg faktisk burde have fat med begge hænder. Når nu man er sådan en lille, lavstammet vinblogger.
Det var smagen der bragte mig derhen.
Smagen af solbær, mørke spændstige kirsebær, og små, bitte ribs. I den smukkeste røde nuance.
Der var grønne urter, en smule grøn peber og så fik jeg fornemmelsen af blomster.
Nyudsprungne roser og lavendeler.
Med det samme jeg smagte den, tænkte jeg, at den ville være perfekt selskab til en stor bøf…og bearnaise.
For den er både fyldig og læskende, samtidig med at den har en fin syre og fornuftige tanniner, der snildt kan tæmme sommerens grillstribede ribeyes.
*Tanniner kan bedst beskrives som den udtørrende fornemmelse du får i munden, når du spiser en vindruer der ikke er vasket.
Vine med masser af tanniner er rigtig gode at servere til bøffer, fordi de får kødet til at føles endnu mere mørt.
Så hvis du også har lyst til at drømme lidt om bøffer, nyslået græs, fyldte badebassiner, og solide glas rødvin til den der styrer grillen – så kan den her i den grad anbefales.
Den forhandles hos Sigurd Müller Vinhandel, til den nette sum af 259,-
http://www.smv.dk/land.asp?id=sydafrika
Jeg glæder mig til at smage den næste vin, og har allerede udvalgt en hvidvin, nærmere bestemt en Chenin Blanc – så stay tuned!