Hvad er det nu man siger?
Nårh ja – Brunch without Champagne is just a sad breakfast.
Jeg elsker kombinationen af lørdags-brunch, musik, solskin, friske blomster på bordet, kæmpe morgenhår og bobler.
De cremede æg, det salte bacon, det nybagte brød med store lufthuller, de små buttede pandekager med tyktflydende karamelsauce, og skålen med de friske bær.
Det kølige glas bobler er for mig et perfekt vådt indslag sammen med den friskpressede appelsinjuice og den skoldhede kaffe.
Champagnen fra Theis Vine jeg smagte for nyligt, ville slet, slet ikke være et dårligt bud.
Champagne Cheurlin Noëllat Brut Carte D’Or hedder den, og er lavet på druerne Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Menuier. Den havde den smukkeste gyldne farve, og friske, nærmest insisterende bobler.
I duften var der helt grønne, sprøde pærer, aromatiske kvæder, lidt sportsvand og små, fine, lysegule citroner.
Smagen bød på mere pære, fuldfed vanilje, mandler, pink grape og i eftersmagen helt sarte og netop modne hindbær.
Får du ikke brugt hele flasken til brunchen, kan du altid gemme resterne på køl og servere mimosaer på sengen, for den du elsker, søndag morgen – jeg er sikker på det vil blive værdsat.
Der er en hel masse lækker champagne at vælge imellem hos https://www.theis-vine.dk så jeg kan kun anbefale at slå et smut forbi!