Lidt om en sydafrikansk rosé, jeg allerede glæder mig til at smage igen…
Rosé. Elsket af mange, og også af mig.
Jeg er vild med farven…eller farverne er nok mere korrekt formuleret, for rosé kommer i tusindvis af forskellige nuancer, lige fra helt sart ferskenfarvet, til en mørkere, nærmest pink.
Rosé er ikke “bare” rosé, og hver eneste gang jeg sidder med et glas af de lyserøde dråber, er jeg nysgerrig efter at gå på opdagelse.
Dagens hovedperson er fra vinhuset https://aabadenhorst.com i Swartland med den legendariske Adi Badenhorst i spidsen.
Opgaven at skulle teste denne lækre sag, har jeg fået af http://www.tedeum.dk og jeg er vild med at få smagt så meget forskellig sydafrikansk vin, som jeg gør lige for tiden.
Farven er smuk lyserød. Ikke helt sart, og ikke helt pink, men et sted lige midt imellem.
Duften sender gule moreller afsted og en hel masse små, fine skovjordbær. Dem man skal være heldig at plukke inden solsorten har hapset dem, og dem der smager allerbedst hvis de spises lige efter de er plukket, og man står der i sommerkjole, med bare tæer og lukkede øjne, imens man forundres over at noget så småt, kan smage så intenst.
I smagen er der hindbær. Masser af hindbær, kølig hvid fersken, og et splash af pink grape.
Selvom det er en ret frisk og sprød rosé, så dukkede der en stor, fluffy, fedtet og fristende candyfloss op i mine tanker, da jeg tog den første tår.
Det mindede mig om tivoli. Kilden i maven, grin, røde kinder og forventningens glæde lige inden karusellen når sit højdepunkt, og man slet ikke er klar til at stå af. Både fordi benene ryster, og fordi man gerne vil have mere.
Vil du også gerne have mere rosé? Så finder du den lige her hos til http://www.smv.dk til kun 89,-
God tur!