Sauvignon Blanc
Ej hvor har jeg glædet mig til at skrive dette indlæg. Det er 1000 år siden jeg sidst har lavet et ‘Kend din drue’ blogindlæg, og nu var det som om det bare ville ud.
I dag er det den lille, buttede, grønne drue Sauvignon Blanc der har hovedrollen.
Vine lavet på Sauvignon Blanc er ofte friske, ranke, intense og syrerige i stilen og mange af dem jeg har smagt har haft tydelige noter af især hyldeblomst og stikkelsbær.
Du vil også ofte opleve dufte eller smage af nyslået græs, asparges, kiwi, grønne meloner og citrusfrugter.
Vinens dufte og smage afhænger meget af hvor i verden druen er dyrket, og hvilke fremstillingsmetoder der er blevet brugt i vinkælderen.
Er druen dyrket i et varmt område, synes jeg det frembringer de mere bløde noter af hvid fersken og tropiske frugter som ananas og mango, og den større mængde sukker i druen på grund af de mange soltimer, giver vinen et lidt sødere udtryk.
I de køligere områder er det ofte lime, stikkelsbær, kiwi og de mere mineralske og friske noter der kommer til udtryk.
Fadlagret Sauvignon Blanc, også kaldet Fumé Blanc, er meget mere cremet og blød, på grund af påvirkningen fra egetræsfadet, men man er stadig ikke i tvivl om hvilken drue der er i glasset.
Hvis Sauvignon Blanc var en kvinde ville hun stå helt rank på et surfboard, glidende hen over en kæmpe bølge med solbrun hud, stram våddragt, langt lyst hår med saltvandskrøller, og små fine rynker om øjnene på grund af alle timerne på brættet i den bagende sol, i kombination med hendes letsindige forhold til solcreme.
Hun er ‘carefree’, nysgerrig og legesyg, og så har hun altid et lille smil på læben.
Sauvignon Blanc er lækker til lette retter med fisk og kylling, retter med asparges eller sprøde sommersalater – men jeg synes især den er genial som hyggevin på stranden en af de aller-varmeste sommeraftener.
Lad hende køle ned i det kolde vand i vandkanten, imens du spreder tæppet ud på det lune sand, og finder de salte snacks frem – det kan ikke gå galt!